FIDI novice

Brusnica, ki navduši

28. 7. 2016

Brusnica, ki navduši se skriva v izdelku s precej smešnim imenom  - I SAY: VNETJE SEČNEGA MEHURJA

Brusnica je sorodnica borovnice in se že stoletja uporablja tako v kuhinji kot v zdravilstvu. Zeliščarji in naravni zdravilci so jo priporočali takrat, ko so se ljudje pritoževali nad motnim in smrdečim urinom.Opazili so, da se urin po uživanju brusnic zbistri in da se umirijo tudi težave s pekočim uriniranjem.

Sodobna znanost je resničnost te ljudske modrosti potrdila tudi s kliničnimi študijami. Raziskovalci so izdelali poseben izvleček brusnic in ga zaščitili z imenom Cranberry - ActiveTM. Vsebuje številne proantocianidine, ki so odgovorni za zdravilno delovanje brusnice. Izvleček so vgradili v medicinski pripomoček (prvi v EU) z imenom I Say: VNETJE SEČNEGA MEHURJA. Dokazali so mu učinkovitost in varnost za preventivo pred vnetji sečil in za zdravljenje že vnetega mehurja.

Z vnetji se pogosteje srečujejo ženske v menopavzi, nosečnice, mlajše spolno aktivne ženske, sladkorni bolniki, moški po 55 letu, zaradi povečane prostate in tisti, z oslabljenim imunskim sistemom.

Kombinacija brusnice, ki "spere" bakterije iz mehurja tako, da jih naredi manj lepljive (antiadhezivne lastnosti) in Immunograna, bo poskrbljeno tako za imunski sistem, kot za pospešeno izočanje bakterij.Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice