FIDI novice

Kaj lahko za svojo srečo naredimo sami?

28. 2. 2016

Za to, da smo bolj srečni lahko naredimo marsikaj sami. Potrebno je le nekaj notranje discipline. Preberite si deset namigov, ki jih je vredno poskusiti.

  1. Kdor je naspan je tudi zadovoljen. Za to, da smo zjutraj polni energije in spočiti ter da vidimo težave dneva z več optimizma se je potrebno prejšnji večer odpraviti dovolj zgodaj v posteljo. Dobro se je držati stalne ure, ko odhajamo v posteljo. Preden zaspimo pa skušamo misliti na kaj prijetnega. V obdobjih ko težje zaspimo, se je vredno poslužiti tudi čajev in pripravkov z zelmi, ki tradicionalno  pomirjajo. Med najbolj poznanimi je baldrijan.
  2. Pot v službo naj bo čim krajša. Služba blizu vašega doma vpliva na stopnjo zadovoljstva.
  3. Hvaležni bodimo za to kar imamo. Občutek hvaležnosti, da se nam ni potrebno boriti za golo preživetje, da smo dokaj zdravi, da se razumemo z bližnjimi prav gotovo prispeva k našemu zadovoljstvu.
  4. Počutje na delovnem mestu je pomembno. Poskrbite, da boste med nasmejanimi sodelavci s pohvalo, nasmehom, optimistično besedo. To bo osrečilo tudi nas.
  5. Zdrav duh v zdravem telesu. K sreči prispeva tudi gibanje. Telovadba, sprehod, jutranje kolesarjenje v službo, počepi v času odmora ...
  6. Občutek sreče je najlažje najti ob osebah, ki nas imajo rade in jih imamo tudi mi radi. Zamujenih trenutkov ob družini in prijateljih se ne da povrniti, zato v njih uživajmo ko imamo možnosti za to.
  7. Za boljše razpoloženje poskrbita tudi šport in omega 3 maščobne kisline. Ko bi najraje obležali v postelji brez stikov z zunajim svetom in jedli sladkarije, se raje odpravite ven teč, kolesariti, plavati. Namesto sladkarij pa si privoščite ribo ali omega 3 maščobne kisline v obliki kapsul. Priporočamo Ribamed.
  8. Poskrbimo za notranjo umirjenost s pomočjo meditacije. V sebi boste našli odgovore, kdaj ste najbolj srečni.
  9. Veselimo se novega dopusta, počitnic. Prijetni dogodki v prihodnosti nas osrečijo že v času načrtovanja.
  10. Zavedanje, da za občutek sreče lahko poskrbimo tudi sami nas prav tako osrečuje. Srečni smo lahko, da naša sreča ni odvisna le od okolja.


Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.

Zadnje ogledano

RibaMed® 1000

za srce in uravnavanje trigliceridov, za vid in možgane koncentrirane in visoko preči..
9,61 €

Morda vas zanima še

Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice