FIDI novice

Kako deluje baldrijan?

6. 11. 2017

Izvleček iz baldrijana vsebuje več kot sto učinkovin. Žal še danes ni popolnoma jasno, katera od njih je odgovorna za pomirjanje. Vemo pa, da je učinovit le izvleček, ki je pripravljen iz pravilno nabranih in posušenih korenin baldrijana. Močnejše delovanje imajo vodno-etanolni izvlečki. Da se jih lahko uporablja v zdravilih, morajo biti standardizirani, saj je le tako lahko zagotovljen pomirjevalni učinek. 

Izvleček baldrijana poveča koncentracijo glavnega zaviralnega nevroprenašalca v možganih (GABA), ki je odgovoren za pomirjanje. Baldrijan učinkuje na isti nevroprenašalec kot sintezna benzodiazepinska pomirjevala in je med zdravilnimi rastlinami s pomirjevalnim učinkom tudi dokazano najbolj učinkovit. 

Varnost baldrijana

Baldrijan ne povzroča odvisnosti tudi pri dolgotrajni uporabi. Ker deluje pomirjevalno, lahko potencira učinke pomirjeval in hipnotikov, zato sočasno uporabo odsvetujemo oziroma priporočamo posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Odsvetuje se tudi sočasno jemanje z alkoholom. 

BaldriMed® obložene tablete - najmočnejši baldrijan 

Kdaj si je smiselno pomagati s tabletami BaldriMed®

  • Ko želimo izboljšati spanec brez negativnih učinkov na jutranjo zbranost.
  • Ko smo psihično napeti, nemirni in razdražljivi.
  • Ko našo zbranost ruši trema (na primer pred izpiti ali nastopi).
  • Ko v času predmenstrualnega sindroma ali menopavze ne moremo obvladati svoje nervoze. 

Zakaj ravno BaldriMed®

  • Ima visoko vsebnost standardiziranega izvlečka. 
  • Je zdravilo s preverjeno vsebnostjo izvlečka. 
  • Po dolgotrajni uporabi se ne razvije odvisnost. 
  • Tablete so brez neprijetnega vonja po baldrijanu. 

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice