FIDI novice

Kako s premikanjem oči izboljšujemo spomin?

3. 8. 2016

Horizontalno premikanje oči, torej sem in tja, za kakšnih 30 sekund naj bi bilo vse, kar je potrebno za poživitev vašega spomina, razkrivajo raziskovalci iz Manchester Metropolitan University v Veliki Britaniji.

V študiji so ugotovili, da so si po poslušanju niza besed tisti, ki so premikali oči levo-desno v trajanju 30 sekund, pravilno zapomnili več kot 10 odstotkov več besed in napačno prepoznali kakšnih 15 odstokov manj 'nepovezanih' besed v primerjavi z onimi, ki so premikali oči gor-dol ali jih sploh niso premikali.

A zakaj naj bi premikanje oči vplivalo na spomin?

Raziskovalci domnevajo, da zato, ker horizontalno premikanje oči povzroča večjo interakcijo med možganskima hemisferama, znano pa je, da nam komunikacija med levo in desno hemisfero pomaga pri pomnjenju določenih stvari. Raziskovalci si niso na jasnem ali bi premikanje oči kakorkoli pomagalo ljudem v vsakdanjem življenju ... vendar velja vsekakor poskusiti naslednjič, ko založite svoje ključe ali doma pozabite seznam nakupov!Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.

Zadnje ogledano

FidiVit® Oculi

Vas pečejo oči, vsakodnevno obremenjujete oči z računalnikom, televizijo? Že samo en DA..
14,43 €
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice