FIDI novice

Spoznajmo dve obliki koencima Q10: ubikinol in ubikinon

29. 9. 2017

Koencim Q10 je pomembna molekula, ki jo najdemo v prav vseh človeških celicah. Ima tri pomembne biološke funkcije - sodeluje pri nastajanju celične energije, deluje kot močan antioksidant in stabilizira membrane. Koencim Q10 obstaja v dveh oblikah - kot ubikinol in ubikinon, ki sta v nenehnem ravnovesju. Da se ubikinon absorbira iz hrane (v povprečju zaužijemo le 3-6 mg na dan), se mora v prebavilih pretvoriti v ubikinolno – aktivno obliko, ki skrbi za nevtralizacijo prostih radikalov. Z leti se notranje nastajanje koencima Q10 značilno zmanjšuje, hkrati pa se manjša tudi aktivnost encima, ki ubikinon pretvarja v ubikinol, zato je koencim Q10 dragocena sestavina dobrih prehranskih dopolnil. Vendar v njih najpogosteje najdemo (cenejšo) ubikinonsko obliko, ki jo je preprosteje proizvesti in vgraditi v izdelek. Tehnologi v japonskem podjetju Kaneka so prvi, ki jim je uspelo ustvariti dovolj stabilno in telesu identično ubikinolno obliko, ki se dobro absorbira - izkoristi.

Kar 100 mg ubikinola je v rastlinski kapsuli, ki skupaj z multivitaminsko tableto s počasnim sproščanjem, tvori vrhunsko kakovost prehranskega dopolnila MultiQplatinum. Obenem je MultiQplatinum prvi izdelek s 100 mg koencima Q10 v ubikinolni obliki, ki je v Sloveniji dobil uradno odobritev za trženje v obliki prehranskega dopolnila.

MultiQplatinum – multivitamin z veliiko Q10 za moč in energijo!

 Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice