FIDI novice

Teče tudi, če ne želimo

13. 5. 2016

V Sloveniji ima z uhajanjem urina težave več kot 14 % mlajših žensk, 35 % starejših, 2-krat pogostejše težave so pri ženskah kot pri moških, kar je nekako logično, saj mišice po porodu in po menopavzi, zaradi znižanja ravni estrogenov oslabijo.

Vsem tipom inkontinence (stresna, urgentna ali mešana inkontinenca) je skupno to, da izredno poslabšajo kvaliteto življenja.

Sodobno zdravljenje uporablja različne pristope (elektrostimulacija, laserska operacija,zdravila..). Za ženske v  pomenopavzi z atrofijo vaginalne sluznice, pa težave lahko rešijo tudi lokalne estrogenske kreme.

Velik doprinos k zmanjšanju uhajanja urina imajo tudi vaje za krepitev mišic medeničnega dna. Poglavitno je, da uporabimo pravo skupino mišic na pravilen način.

Izvajamo dve vrsti vaj za mišice medeničnega dna:

dolge stiske (10 stiskov po 10 sekund z vmesnimi10-sekundnimi odmori) in kratke stiske (5-krat na hitro maksimalno stisnemo mišice in popustimo).

Sklop ponovimo 3-krat dnevno 5 - 7 dni v tednu.

Vse več znanstvenih raziskav  poudarja  pomen vitamina D in magnezija  na delovanje mišic in izgradnjo kosti. Pomanjkanje magnezija v prehrani je zelo pogosto, v zimskih mesecih pa primanjkuje tudi vitamina D, zato strokovnjaki priporočajo dodajanje magnezija in vitamina D k prehrani.

Pri nas je na voljo NOV izdelek - INCOVENAL COMFORT, ki je nastal na inštitutu za raziskavo zdravil. Dnevni odmerek vsebuje kar 800 IE vitamina D, 300 mg magnezija ter izvlečke bučelanenih semen in njivske preslice, ki se tradicionalno uporabljajo pri težavah z uriniranjem.

Več o izdelku za mišice medeničnega dna INCOVENAL COMFORT lahko preberete na tej povezavi.Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.

Zadnje ogledano

INCOVENAL® COMFORT

Prehransko dopolnilo za mišice medeničnega dna. vsebuje unikatno formulo naravnih iz..
13,92 €
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice