Beljakovine

9. 4. 2016

Beljakovine so pomembni gradniki telesa. Sestavljene so iz različnih kombinacij 20 osnovnih enot - aminokislin. Veliko beljakovin vsebuje hrana živalskega izvora (meso, ribe, jajca, mleko in mlečni izdelki), iz rastlinskega sveta pa več beljakovin vsebujejo predvsem stročnice ( soja, fižol) ter jederca oreščkov. Beljakovine naj bi v vsakodnevni prehrani prinašale 10 do 15 odstotkov energetskega vnosa (kalorij).  



Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice