Holesterol

9. 4. 2016

Holesterol je vrsta maščobe, ki jo organizem nujno potrebuje kot sestavino celičnih ovojnic ter za sintezo žolčnih kislin in nekaterih hormonov. Nastaja v jetrih, manjši del pa ga v telo vnašamo s hrano, in to izključno z živili živalskega izvora (v rastlinah holesterola ni!). Zvečuje nevarnost ateroskleroze (mašenja žil) in bolezni srca in ožilja, zato naj ga zdravi ljudje ne zaužijejo več kakor 300 mg na dan.



Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.
Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice