Politika zasebnosti

Dobrodošli na spletnem mestu fidimed.si.

S tem spletnim mestom upravlja Kokos agency v imenu podjetja, Pharmaswiss, d. o. o., Brodišče 32, 1236 Trzin, člana skupine Bauschhealth. Ta Pravilnik o zasebnosti na spletnem mestu (»Pravilnik o zasebnosti«) opisuje, kako zbiramo, uporabljamo, prenašamo in razkrivamo z vami povezane podatke (»osebne podatke«), ki jih lahko pridobimo preko tega spletnega mesta. Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z zakoni o zasebnosti in varstvu podatkov, ki veljajo v Evropskem gospodarskem prostoru in v Švici.

Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo za različne namene:

 • Za zagotavljanje storitve, ki ste jo zahtevali 

  Ko naročite izdelke na spletu, zberemo podatke o vaši identiteti, kontaktne podatke, informacije o pošiljanju, informacije o plačilu in druge podatke, potrebne za izvedbo transakcije. Na našem spletnem mestu si lahko ustvarite tudi račun, ki vam olajša interakcijo z nami.

 • Za naše poslovne potrebe

  To spletno mesto lahko obiščete brez razkritja večje količine informacij o sebi, vendar pa naši strežniki samodejno beležijo tehnične podatke o obiskovalcih za prikaz našega spletnega mesta, za namene varnosti in za analizo uspešnosti naše spletnega mesta.

  Osebne podatke, ki jih zbiramo, uporabljamo tudi za interne namene, kot so izboljšanje naših izdelkov in promocij, upravljanje računov strank, spoznavanje potreb naših strank ter za vzpostavitev stika s strankami za raziskovalne in informacijske namene. Vaše osebne podatke lahko uporabljamo v okviru korporacijskega dejanja, za zaščito naših pravic in lastnine, uveljavljanje naših pogojev uporabe in pravnih obvestil ter za vzpostavitev, izvedbo in zagovor pravnih zahtevkov.

 • Za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti

  Vaše osebne podatke obdelujemo za izpolnjevanje davčnih, računovodskih in drugih pravnih obveznosti, na primer v okviru poslovnih transakcij. Poleg tega obdelujemo vaše osebne podatke kadar to zahteva zakon, sodni nalog ali druga zavezujoča odločitev.

 • Z vašim soglasjem

  V določenih okoliščinah vas lahko prosimo za soglasje za zbiranje in uporabo vaših osebnih podatkov. To na primer velja za uporabo določenih piškotkov, za uporabo vašega e-poštnega naslova ali številke mobilnega telefona za namene oglaševanja, ali kadar se naročite na določene storitve (npr. redno prejemanje novic). Vedno imate možnost odstopa od soglasja.

  Poleg tega lahko prostovoljno navedete osebne podatke, vključno z vašim imenom, kontaktnimi podatki (telefonsko številko, e-poštnim naslovom in naslovom), datumom rojstva, nazivom delovnega mesta, imeni prijateljev in družinskih članov ter njihovimi kontaktnimi podatki, hobiji, interesnimi področji, poklicno pripadnostjo, priljubljenimi blagovnimi znamkami in izdelki ter z virom napotitev. Če navedete podatke o prijateljih in družinskih članih soglašate, da jim boste posredovali ta pravilnik o zasebnosti in pridobili njihovo privolitev za posredovanje informacij.

  Če ste mlajši od 16 let, nam ne smete posredovati osebnih podatkov brez predhodne pridobitve soglasja ali pooblastila staršev ali skrbnikov.

Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabili ali dali v skupno rabo za namene, ki niso povezani s tistimi, opisanimi v tem Pravilniku o zasebnosti, ne da bi vas o tem predhodno obvestili in vam, če je potrebno, ponudili izbiro glede uporabe vaših osebnih podatkov v druge namene.

Izmenjava informacij

V zgoraj navedene namene lahko vaše osebne podatke izmenjujemo:

 • z drugimi družbami skupine Bauschhealth;
 • s ponudniki storitev v zvezi z delovanjem tega spletnega mesta in naše družbe, vključno z gostovanjem spletnega mesta, zagotavljanjem storitev, povezanih s tehnologijo, obdelavo in odobritvijo plačil ter distribucijo promocijskih materialov;
 • z javnimi organi, vladnimi regulatorji ali drugimi uslužbenci organov pregona in sodišči, kot to zahteva ali dovoljuje zakonodaja ali zavezujoča odredba; in
 • z ostalimi tretjimi osebami v zvezi s prestrukturiranjem družbe, prodajo ali prenosom sredstev, združitvijo ali odsvojitvijo družbe Bauschhealth ali katere koli naše odvisne ali povezane družbe.

Pri izmenjavi vaših osebnih podatkov z družbami v državah zunaj EGP ali Švice, ki ne zagotavljajo enakovredne ravni varstva podatkov, bomo v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu podatkov vzpostavili pogodbena zagotovila. Če želite prejeti več informacij, se lahko na nas obrnete s pomočjo kontaktnih podatkov, navedenih v nadaljevanju.

Varnost podatkov

V naši družbi izvajamo ustrezne tehnične, fizične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred nenamernim ali nezakonitim uničenjem ali izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom. Žal noben sistem za varovanje podatkov ne zagotavlja 100% varnosti. Čeprav si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke, ne moremo zagotoviti ali jamčiti varnosti osebnih podatkov pred nepredvidljivo izgubo ali nepooblaščenim dostopom.

Vaše pravice

Ob upoštevanju omejitev veljavne zakonodaje imate pravico zahtevati od nas dostop, popravek, izbris, omejitev in prekinitev obdelave, prenosljivost vaših osebnih podatkov in zavrnitev avtomatiziranega sprejemanja odločitev. Takšne zahteve lahko naslovite na kontaktne podatke, navedene v nadaljevanju.

Celovitost podatkov

Sprejeli smo razumne ukrepe za zagotavljanje pomembnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo, za namene, za katere se bodo uporabljali, in da so osebni podatki zanesljivi za njihovo predvideno uporabo ter točni, popolni in aktualni. V nekaterih primerih se moramo pri zagotavljanju in vzdrževanju točnih osebnih podatkov zanašati na posamezne uporabnike. Sami ste odgovorni, da nam posredujete aktualne in točne podatke, in da jih posodobite, kadar naše storitve zagotavljajo orodja za vzdrževanje podatkov.

Hramba osebnih podatkov

Osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kot to zahteva veljavna zakonodaja oz. dokler je to potrebno za namene njihove obdelave. Osebne podatke bomo izbrisali, ko ne bodo več potrebni, oz. v vsakem primeru po izteku najdaljšega obdobja shranjevanja, določenega z veljavno zakonodajo.

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

V primeru bistvenih sprememb Pravilnika o zasebnosti bomo na domači strani spletnega mesta objavili povezavo s spremenjenim Pravilnikom o zasebnosti ali drugo obvestilo o spremembah. Redno preverjajte spletno mesto, če želite preverite, ali je bil Pravilnik o zasebnosti nedavno spremenjen. Nedavno spremembo Pravilnika o zasebnosti lahko ugotovite tudi s pomočjo datuma začetka veljavnosti Pravilnika o zasebnosti.

Povezave do drugih internetnih spletnih mest

Pravila zasebnosti, določena v tem Pravilniku o zasebnosti, veljajo samo za to spletno mesto in za druge navedene dejavnosti. Na drugih spletnih mestih tretjih oseb lahko veljajo drugačna pravila. Če se povežete oz. obiščete spletna mesta, ki jih upravljajo tretje osebe, preberite pravilnike o zasebnosti, objavljene na teh spletnih mestih. Nad temi spletnimi mesti nimamo nadzora in ne odgovarjamo za politiko in prakse tretjih oseb.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s prodom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vrsta Ime Namen Trajanje Posredovanje tretjim Privolitev uporabnika
lastni accepted Strinjanje uporabnika s pravili zasebnosti 1 mesec NE NE
lastni PHPSESSID Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika. sejni NE NE
lastni _ga (_utm*) Prepoznavanje uporabnikov, beleženje statistike. 2 leti DA (Google inc.) NE
lastni currency Določena valuta spletne trgovine. 1 mesec NE NE
lastni language Določen jezik spletne trgovine. 1 mesec NE NE
lastni _atuvc, _atuvs, loc, uid, um, uvc, vc Socialna omrežja do 2 leti DA (AddThis) NE

 

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodiom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter.

 

Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja o tem Pravilniku o zasebnosti ali o naših praksah zasebnosti, nam pišite na: slovenia.info@pharmaswiss.com

Če imate kakršne koli pomisleke ali pritožbe glede naše uporabe vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na uradno osebo za varstvo podatkov na: DPO@bausch.com

Zadnja sprememba pravilnika: 21. 05. 2018