10 načinov za treniranje možganov

30. 5. 2014

Če mišic ne treniramo, uplahnejo. Podobno je tudi z našimi možgani, kar pomeni, da morajo čim bolj migati, da bodo čim bolje delovali. Znano je, da brez gibanja ni zdravja. Kaj lahko sami naredimo za svoje možgane?

TELESNA AKTIVNOST in dobra prekrvavitev sta nujni za vse organe, tudi za možgane. Gibanje odpira vrata v učenje. Zato je dobro, če tečemo, kolesarimo, plavamo, hodimo. Odlično pa če se naučimo novih spretnosti, saj je telesno ali motorično učenje temelj vsega učenja. Človekovo gibanje je močno povezano s čustvenimi in miselnimi procesi.

NAUČITE SE TUJEGA JEZIKA Najuspešnejše bo učenje tistega jezika, ki nam je všeč. Pojdite na tečaj ali si kupite jezikovne programe. Uporabljali boste večji delež možganov kot prej. Ocenjujejo, da poznavanje več jezikov ustvarja večje možganske rezerve.  (Poligloti neverjetno hitro osvojijo nov jezik-število sinaps se jim je toliko povečalo, da jim je vedno lažje in je vsak jezik bolj logičen in lažji).

RAČUNAJTE NA PAMET in uporabljajte brez računalnika in kalkulatorja osnovne matematične enačbe, saj pri računanju deluje velik del možganov

BERITE, tisto kar vas res zanima in vedno kaj novega

REŠUJTE KRIŽANKE, dobre so za mentalno fleksibilnost in urjenje spomina, rešite vsaj 3 na teden.

UPORABLJAJTE DRUGO ROKO, z menjavo roke trenirate neaktivni del možganov

IZOGIBAJTE SE RUTINI, ko postanejo določena dejanja in misli rutina, možgani potrebujejo biti manj dejavni in takrat z njimi manj telovadimo. Zato pojdimo v službo vedno po drugi poti, menjajmo trgovine, pojdimo vedno drugam na počitnice, preuredite stanovanje, delovno mizo.

Z otroci se igrajte SPOMINSKE IGRE, UGANKE, oblecite se z zaprtimi očmi.

Hitrost mišljenja izboljšamo npr. z učenjem DALJŠIH PESMI NA PAMET, ki jih pogosto ponavljamo.

Za možgane pa poskrbimo tudi z dobro MEDITACIJO in kakovostnim SPANCEM, ki nam pomaga naučiti se novih veščin in si zapomniti informacije.

 Vsebina ima izključno splošno izobraževalne in informativne namene in ni nadomestilo za obisk pri zdravniku ali posvet s farmacevtom. Pomembno je, da glede svojega zdravstvenega stanja oziroma bolezni upoštevate navodila svojega zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev.

Zadnje ogledano

RibaMed® 1000

za srce in uravnavanje trigliceridov, za vid in možgane koncentrirane in visoko preči..
9,61 €

Morda vas zanima še

Iskanje
Naročite se na FIDInovice!
Vsak teden nove ugodnosti in uporabne informacije.
Potrdite, da se strinjate s prijavo na FIDInovice