Košarica

 

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

Pomoč in brezplačno svetovanje

080 32 35 

 
 
 
100% varen nakup

brezplačna poštnina

ob nakupu nad 15 eur

dostava v 1-2 dneh
 
 
 
Fidi Koencim 10® - naravni koencim Q10
ZDRAVILO OTC

Fidi Koencim 10® - naravni koencim Q10

( 4.1 / 5 ) Hvala za vašo oceno! Ta izdelek ste že ocenili.
4.06174 81 Utrujenost
 • za krepitev srca, telesne zmogljivosti in izboljšanje počutja
 • kombinacija Q10 in vitamina E, ki zagotavlja krepkejši antioksidativen učinek
 • koencim Q10 (laično tudi Q encim) pridobljen z naravnim postopkom fermentacije
 • odlikuje ga farmacevtska kakovost in reden nadzor nad kakovostjo

Legenda med Q10!

[20 ali 60 mehkih kapsul in paketa 2*20 mehkih kapsul ter 2*60 mehkih kapsul]
 

 
Izberite pakiranje
Cena: od 10,18 €
Za izračun končne cene izberite način pakiranja!
10.18
 

TRNUTNO UGODNEGA PAKIRANJA 2*60 NI NA VOLJO!

Za naročilo brezplačne brošure pokličite na 0803235 ali izpolnite spletni obrazec.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 
 

Fidikoencim 10 uporabljamo:

 • za krepitev telesne zmogljivosti in izboljšanje počutja,
 • pri izčrpanosti zaradi stresa, bolezni ali večjih obremenitev,
 • za krepitev oslabelega srca,
 • za preprečevanje ateroskleroze, kjer je še posebno učinkovit zaradi okrepljenega delovanja kombinacije Q10 in vitamina E.

Odmerjanje: 2 do 3 kapsule na dan v porazdeljenih odmerkih. Kapsule pogoltnite z nekaj tekočine, najbolje ob jedi.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ena kapsula vsebuje                              

Priporočen dnevni vnos (PDV/RDA)

Najvišja dovoljena količina (UL)
koencim Q10 30 mg    
vitamin E 24 mg (24 IE) 12 1000 mg

V tujini so izvedli nešteto raziskav, avtorji iz različnih ustanov ( medicinske fakultete, bolnišnični inštitut) so objavili pregled 112 referenčnih člankov, na podlagi katerih so zaključili da:

- je pomanjkanje ubikinona ali koencima Q10 opaženo pri različnih srčno- žilnih obolenjih in še nekaterih drugih boleznih,

- ima Q10 močan vpliv na oksidacijo krvnih maščob ( zmanjša oksidacijo holesterola, ki je kot tak najbolj škodljiv za žilno steno), antioksidativno moč pa dodatno okrepi še vitamin E.

Največ kliničnih raziskav je izvedenih pri srčno- žilnih obolenjih. Kot koristen se je koencim Q10 izkazal pri različnih stanjih oslabelega srca, saj se je okrepila krčljivost mišice, s tem pa tudi zmogljivost srca.

Zanimiva je velika italjanska študija, katere izsledki so pokazali, da se je bolnikom s srčnim popuščanjem kar v 80% izboljšal videz kože (modrikavost), zmanjšala se je tudi oteklost gležnjev in uravnalo se je njihovo dihanje.

Koencim Q10 zavira tudi nastanek ateroskleroze (oblog na ožilju), pri čemer je učinkovitejše sočasno dodajanje koencima Q10 in vitamina E kot dodajanje le ene ali druge snovi. Koristne učinke preučujejo tudi na drugih področjih, denimo ob zdravljenju s statini (zdravila proti holesterolu), vendar priporočil o uporabi trenutno še ne moremo podati.

Popolnoma logično je, da z dodajanjem energije v obliki koencima Q10 izboljšamo zmogljivost posameznih organov in celega telesa, saj je koencim Q10 prisoten v čisto vsaki celici našega organizma. Zato tudi pri splošni utrujenosti zaradi stresa in pri drugih preobremenitvah lahko poskusimo izboljšati splošno kondicijo z dodajanjem koencima Q10.

Koencim Q10 je naravna snov, ki jo najdemo v vsaki živi celici telesa, in brez nje ni življenja. V celicah skrbi za nastanek telesne energije in ščiti membrane pred poškodbami.


Znanstveniki so ocenili, da lastna proizvodnja v telesu začne upadati že po 20 letu. S staranjem se sposobnost proizvajanja in presnavljanja koencima Q10 zmanjša, najverjetneje zaradi povečanih metaboličnih zahtev organizma, bolezni, pomanjkljivega vnosa, oksidativnega stresa ali pomanjkanja nekaterih drugih vitaminov in mineralov, ki sodelujejo pri nastanku koencima Q10.


Zanimivo je, da največji upad koencima zasledimo v energetsko najbolj potratnih organih (srce, jetra, ledvice). V tkivu 40-letnika je že 30 % manj koencima Q10 kot pri 20-letniku, pri 80-letniku pa že skoraj 60 % manj. Zunanji vir koencima Q10 je v teh organih zelo dobrodošel, saj se dodatna energija, denimo v srcu, izrazi z boljšo zmogljivostjo črpanja, kar okrepi telesno zmogljivost pri tistih, ki imajo starostno ali bolezensko oslabljeno delovanje srca.

 • Prehranska dopolnila in zdravila naravnega izvora

  21.01.2015

  Sodobni človek želi dejavno sodelovati pri ohranjanju svojega zdravja. Išče informacije in se zaveda pomena dejavnikov, ki krepijo duh in telo. pomemben sestavni del zdravega življenjskega sloga je tudi izbira kakovostne, biološko pridelane hrane, prehranskega dodatka ali zdravila naravnega izvora.
  Več o ...
   
 • Kako preprečiti najpogostejše bolezni srca

  12.11.2014

  Najpogostejša vzroka za bolezni srca v razvitem svetu sta ateroskleroza (poapnenje žil) in visok krvni tlak. Kako preprečiti ta dva najpogostejša vzroka, pa je največ odvisno od nas samih.
  Več o ...
   
 • Kronična utrujenost

  02.09.2014

  Kronična utrujenost je v današnji naglici čedalje bolj pogosta in resna bolezen, pri kateri ne pomaga samo oddih. Raziskave kažejo na vsevečji pomen zmerne vadbe. Pomoč pa lahko poiščemo tudi v naravnih pripravkih.
  Več o ...
   
 • Najpogostejše bolezni srca

  10.06.2014

  Najpogostejša vzroka za bolezni srca v razvitem svetu sta ateroskleroza (poapnenje žil) in visok krvni tlak. Zaskrbljujoče je tudi, da v starostnem obdobju po 60. letu srčno popuščanje prizadene skoraj vsakega tretjega posameznika in da bomo morda med njimi tudi mi, če ne bomo o razlogih razmišlajali že zdaj.
  Več o ...
   
 • Ateroskleroza

  Avtor:

  Red. prof. dr. Aleš Žemva,
  dr. med., svetnik
  spec. interne medicine

  Ateroskleroza je še vedno ne povsem pojasnjen kronični proces, ki se odvija v steni žil odvodnic (arterij) in je tesno povezan z boleznimi srca in ožilja. Kljub napredku medicine bolezen koronarnih (srčnih) arterij in možganska kap v razvitem svetu ostajata najpogostejši vzrok smrti.

  Več o ...
   
 • Debelost in hujšanje

  Avtor:

  Prof. dr. Danica Rotar Pavlič,
  dr. med., spec. splošne medicine

  Težave s telesno težo spremljajo človeštvo že stoletja. V obdobju izobilja imajo ljudje, ki jih opredeljujemo kot debele, duševne in telesne težave. Ni prav, da vsakega, ki ima povečano težo, takoj obsodimo za požeruha. Bolje je, da skušamo razumeti vzroke debelosti, predvsem pa že v otroštvu poskrbimo za zdrav način življenja!

  Več o ...
   
 • Holesterol in trigliceridi - maščobe v krvi

  Avtor:

  Dr. Andreja Černe, dr. med.
  spec. interne medicine

  Zvišana raven maščob v krvi izrazito pospešuje proces ateroskleroze in je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek srčne in možganske kapi. Zaželeno je, da bi vsi odrasli poznali svoje vrednosti maščob v krvi in jih vzdrževali v priporočljivem območju z zdravim načinom življenja, ki so mu lahko zdravila dopolnilo in ne nadomestilo.

  Več o ...
   
 • Iz narave za srce in ožilje

  Avtor:

  Dr. Aleš Mlinarič, mag. farm.
  Vodja službe za raziskave in razvoj

  Pogosto se sprašujemo, kako lahko sami učinkovito poskrbimo za kar najboljšo ‘kondicijo’ srca in ožilja. Nasveti so znani in priporočila jasna, le upoštevati jih moramo. Veliko gibanja, uravnotežena prehrana, ogibanje kajenju in alkoholu – to naj bi bila najboljša popotnica za dolgo in zdravo življenje. Žal pa se priporočil in nasvetov navadno zavemo šele, ko gre z zdravjem že na slabše.

  Več o ...
   
 • Pešanje srca ali srčno popuščanje

  Avtor: Dr. Andreja Černe, dr. med.
  spec. interne medicine
  Srčno pešanje je pogosta kronična bolezen, za katero je značilna oslabela črpalna zmogljivost srca. Z zdravim načinom življenja, upoštevanjem zdravnikovih priporočil in zdravljenjem z zdravili lahko preprečimo napredovanje bolezni ter izboljšamo kakovost in dolžino življenja.
  Več o ...
   
 • Sladkorna bolezen

  Avtor:

  Živana Kavčič, dr. med.
  spec. interne medicine

  Sladkorna bolezen spremlja človeštvo že tisočletja. Ne gre le za eno bolezen, kakor nakazuje ime, temveč za skupino presnovnih bolezni, ki jim je skupna zvišana raven krvnega sladkorja oz. glukoze. Dolgotrajno zvišanje krvnega sladkorja vodi v kronične okvare oči, ledvic, živcev ter srca in ožilja. Z izbiro načina življenja lahko odločilno vplivamo zoper pojav sladkorne bolezni in njenih zapletov.

  Več o ...
   
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 

Dokumenti

 

Podobni izdelki

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

 
 
 

Ne spreglejte

Aktualne novice z nasveti za boljše zdravje in počutje.

Seznam vseh novic

 
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.